Over ons

Over ons, waar moeten we beginnen? John Paes is begonnen in de watersport bij Arie de Boom “Princessepaviljoen” in Leimuiden in 1974. Hij heeft in zijn leven altijd mooie technische installaties mogen ontwerpen en maken aan boord van jachten. Het refitten van oudere schepen was zijn specialiteit. Toen hij in 2014 tegen de AOW-leeftijd aan ging lopen, veranderde zijn wereld. 

Het begin van Tuinkadootjes

Samen zijn we op een onverwachtse manier gestart met Tuinkadootjes. Tijdens een vaarvakantie met onze boot in Zeeland hebben we Willem gekocht, een eigenwijze metalen vogel die heen en weer balanceert op een tuinsteker in de wind. Astrid werkte in die tijd als freelancer voor diverse mediabureaus, maar door onrustige economische tijden in BV Nederland namen de opdrachten af.

Ja wat ga je dan doen.. Nou gewoon, wiebelvogels verkopen! Hoe dan? Nou gewoon op markten. Dus op zoek naar tuindecoraties die geschikt waren voor Tuinkadootjes. Met de hulp van John hebben we onze eerste mooie kraam gemaakt met een gewenste uitstraling. In december 2013 was het zover, de 1ste markt was een feit op de Kerstmarkt in Ouderkerk a/d IJssel. Het was een succes met het gevolg dat we ons bedrijf gingen uitbreiden.

Hoe moeten we beginnen?

Waar gaan we staan? Het moeten mooie fairs, braderieën en tuinmarkten zijn. Waar gaan we onze spullen inkopen? Hup naar vakbeurzen in Nederland en Duitsland. Waar gaan we onze spullen opslaan? De eerste jaren in de schuur bij een boer. Een aanhanger en een eigen tent werden ook aangeschaft. Uiteraard moest er ook een site gemaakt en bijgehouden worden en uiteindelijk ook een webshop. Dat doet Astrid, het fotograferen doet John, zo zie je dat we ieder onze eigen taken hebben.

Eigen producten uit Bali

We bleven niet stil zitten en sinds een aantal jaren laten wij een deel van ons assortiment maken op Bali. John ontwerpt veel van onze artikelen en die hij samen met kleine familiebedrijfje laat maken. De mannen maken ze van metaal en de vrouwen beschilderen ze in mooie kleuren. Wij een mooi product, zij een eerlijke vergoeding om een beter leven te krijgen. Het streven is om 1x per jaar daar heen te gaan.

Tegenwoordig hebben we een groot magazijn waar ik ook workshops geef: “beschilder je eigen Tuinkadootje”. Samen met familie, vrienden of collega’s ga je aan de slag. Die geef ik trouwens nu ook op locatie! Benieuwd naar de ervaringen van andere over deze workshops? Klik hier

O ja, Willem staat nog steeds in onze tuin te wiebelen in de wind…